5 broilerin filettä
Marinadi ja kastikepohja
1 iso appelsiinin mehu ja raastettua kuorta
30g inkivääriä (tuoretta)
3 valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa
1 dl soijaa
1 dl sherryä
1 dl vettä
1 kanelitanko
2-3 tähtianista
Maustesiirappi
1 dl marinadia
3 rkl sokeria pippuria
1. Sekoita kaikki kastikeaineikset kattilaan ja keitä parikymmentä minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä liemi.
2. Pane broilerinfileet muovipussiin ja ja kaada päälle marinadi. Säästä 1 dl marinadia maustesiirappia varten
3. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin 6 h
4. Valuta fileet liemestä ja paista pannulla. Pane fileet uunivuokaan ja peitä foliolla. Laita uuniin 175 astetta 15-20 min. Anna jäähtyä ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi.
5 Keitä marinadista ja sokerista siirappimainen liemi, mausta pippurilla ja anna jäähtyä. Pane lihaviipaleet vaikkapa salaatinlehtien päälle.