1 valkosipuli(noin 12 kynttä)
2 ½ dl maitoa
25g hiivaa
1 tl suolaa
5-6 dl hiivaleipä-tai vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
karkeaa (meri)suolaa
Irrota valkosipulinkynnet toisistaan ja keitä kuorineen vedessä noin 1 minuutti. Valuta ja kuori.
Mittaa maito kattilaan,lisää kuoritut kynnet ja hauduta maidossa miedolla lämmöllä pehmeiksi 10-15 minuuttia. Soseuta sauvasekottimella tai tehosekoittimessa. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva valkosipulimaitoon.
Lisää suola ja alusta jauhot vähitellen taikinaan. Lisää öljy loppuvaiheessa. Peitä kulho kelmulla anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä tasaiseksi ja muotoile limpuksi. Siirrä leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota liinan alla.
Voitele leipä vedellä, vedä veitsellä pintaan viiltoja ja ripottele päälle karkeaa suolaa. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.