5-6 hengelle
2 valkosipulin kynttä
2 sitruunaa (voi käyttää myös appelsiinia)
1rkl karkeaa suolaa
rosmariinin oksia
8-10 maustamatonta broilerin koipea
0,5kg kiinteitä perunoita
2dl valkoviiniä (itse ostin alkosta 2,5dl viinin, maksoi vähän reilut 3€ 🙂 )
3-4rkl oliiviöljyä
– Raasta v.sipulin kynnet ja yhden sitruunan kuori. Sekoita niiden joukkoon karkeaa suolaa (esim. sormisuolaa) ja hienonnettuja rosmariinin lehtiä parista oksasta.
-Hiero mausteseos kanankoirien pintaan.
-Nosta koivet pataan tai uunivuokaan ja lisää lohkotut perunat (kuorineen) ja sitruunat (myös lohkottuna) ja valkoviini.
-Työnnä muutama rosmariinin oksa kanan ja perunoiden väleihin.
-Uunissa 200 asteessa n. tunti eli kunnes kanat ja peruna on kypsiä.
Itse tein tän kolmesta koivesta, kanankoipiin hieroin ohjeen mukaan seoksen ja se oli mun mielestä sopiva määrä kolmelle koivelle, joten jos tekisin enemmän, laittaisin enemmän myös mausteseosta. Laitoin pataan vaan yhden sitruunan, ettei tule liian vahva maku. Oli tosi hyvää ja helppo ruoka 🙂