Formula 1 VPN-Suomi

Luokka: Arkieväät

Arkieväät

Oikaistu makaroonilaatikko

21.04.2012, neisseria

200-250g palvikinkkua sipuli 2 valkosipulia paprika 5 dl makaronia 150g sinihomejuustoa tai fetaa 1 tl timjamia mustapippuria Munamaito: 3 kanamunaa 7 dl maitoa Kuulota sipulit ja paprika pannulla. Yhdistä kaikki ainekset keskenään kulhossa ja kaada voideltuun uunivuokaan. Sekoita munamaito ja kaada ainesten päälle vuokaan. Paista uunissa 175 astetta n. 60 minuuttia. HUOM: Makarooneja ei keitetä …

Arkieväät

Punajuuri-jauhelihakeitto

21.04.2012, neisseria

4 annosta 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 300g jauhelihaa 1/4 tl pippuria 500g Pirkka punajuuri-perunasosetta 5dl vettä 1 liha- tai kanaliemikuutio 1 pussi (250g) kasvissuikaleita 1 purkki kookosmaitoa (165ml) pinnalle persiljaa ja paksua jogurttia (esim turkkilainen tai bulgarian jogurtti) Ruskista jauheliha kattilan pohjassa. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli  ja mausteet paistumaan hetkeksi. Lisää punajuurisose, vesi ja liemikuutio …

Arkieväät

Kasvisgratiini

21.04.2012, neisseria

1 munakoiso 1 kesäkurpista 1 punasipuli 1 tl suolaa 1,5 tl rouhittua mustapippuria 1 tl oreganoa 2 rkl oliiviöljyä Kastike 100g Creme Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti 0, dl maitoa 1 dl juustoraastetta Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi kasvikset ja paista pannulla mausteiden kanssa n. 5 minuuttia. Laita kasvikset uunivuokaan ja sekoita maito ja creme bonjour keskenään. …

Arkieväät

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

21.04.2012, neisseria

4 annosta 1 kg tomaattimurskaa 4dl vettä 1 valkosipuliun kynsi 1 ruukku basilikaa 2-3 rkl sokeria 4 rkl Touch of taste vasikanfondia 100g vuohenjuustoa 100g voita suolaa jos kaipaa Kuumenna tomaattimurska ja vesi. Lisää valkosipulinkynsi murskattuna ja keitä kokoon n. 20 minuuttia. Laita joukkoon hienonnetut basilikan lehdet, sokeru ja fondi. Lisää vuohenjuusto, voi ja tarvittaessa …

Arkieväät

Tonnikalapasta

22.01.2012, neisseria

1 sipuli 1/2 tl suolaa 1/2 tl yrttimaustesekoitusta 1/2 tl pippurisekoitusta 3 rkl tomaattipyreetä 2 dl ruokakermaa 100g fetajuustoa 1 purkki tonnikalaa Viipaloi sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää mausteet, tomaattipyree ja kerma. Hauduta n. 5 min. Lisää kuutioitu feta ja tonnikala. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa pastan kanssa.

Arkieväät

Vietnamilainen broileri

07.01.2012, neisseria

5 broilerin filettä Marinadi ja kastikepohja 1 iso appelsiinin mehu ja raastettua kuorta 30g inkivääriä (tuoretta) 3 valkosipulinkynttä 1 rkl hunajaa 1 dl soijaa 1 dl sherryä 1 dl vettä 1 kanelitanko 2-3 tähtianista Maustesiirappi 1 dl marinadia 3 rkl sokeria pippuria 1. Sekoita kaikki kastikeaineikset kattilaan ja keitä parikymmentä minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä liemi. …

Arkieväät

Lihapullat

25.09.2011, neisseria

400g jauhelihaa 1 sipuli 1 valkosipuli 1 kanamuna nippu persiljaa 1-2 tl suolaa 1 tl mustapippuria 2-3 rkl vehnäjauhoja 1. Pilko sipuli ja valkosipuli (murskaa) oikein pieneksi. Kuullota pannulla. 2. Lisää kaikki aineet sekaisin keskenään kulhoon. Sekoita ainekset kädellä tiiviiksi taikinaksi. 3. Pyöritä taikinasta pullia ja paista runsaassa oliiviölljyssä pannulla. 4. Lisäjännää saa kun piilottaa …

Arkieväät

Guacamole quesadillat

07.06.2011, neisseria

Ihastuttiin näihin kovasti, en ollu tajunnut, että tortilloja voi käyttää myös näin 🙂 Näihin voi laittaa väliin melkein mitä vaan ja hyvää tulee! Lihaa, mitä mieli tekee (jauhettu tai suikaleina) Tortilloja (8kpl) Juustoa raasteena (mozarella, emmental..) Maissilastuja Guacamole: 2 avokadoa 2 tomaattia 1 sipuli 1 chili lime suolaa mustapippuria (oon myös laittanut valkosipulia, näitä guacamole …

Arkieväät

Sitruunainen kana-perunapata

07.06.2011, neisseria

5-6 hengelle 2 valkosipulin kynttä 2 sitruunaa (voi käyttää myös appelsiinia) 1rkl karkeaa suolaa rosmariinin oksia 8-10 maustamatonta broilerin koipea 0,5kg kiinteitä perunoita 2dl valkoviiniä (itse ostin alkosta 2,5dl viinin, maksoi vähän reilut 3€ 🙂 ) 3-4rkl oliiviöljyä – Raasta v.sipulin kynnet ja yhden sitruunan kuori. Sekoita niiden joukkoon karkeaa suolaa (esim. sormisuolaa) ja hienonnettuja …

Arkieväät

Tacopiirakka

29.05.2011, neisseria

Valmis piirakka pohja (itse tein semmoseen ruispiirakkapohjaan) 400g jauhelihaa 1 sipuli muutama valkosipulin kynsi 2 pussia tacomaustetta 3 tomaattia 2 prk creme fraisea (4dl) 2 dl juustosaastetta Paista pelkkää piirakka pohjaa n. 15 min 225 asteessa Jauhelihat paistetaan sipulien kanssa ja muut heitetään sekaan. Koko jauhelihamössö lisätään pohjan päälle ja paistetaan vielä 18-20 min.

Arkieväät

Orzo-salaatti

23.05.2011, neisseria

Hyvä ruokaisa salaatti, määrät vähän maun mukaan. Toimii kuumana ja kylmänä 🙂 0,5pkt (225g) orzoa pari kourallista pinjan siemeniä 1 sitruunan mehu oliiviöljyä punasipuli (silo)persiljaa fetamurskaa ripaus suolaa pippuria kurkkua tomaattia oliiveja Orzo keitetään ja sekoitetaan sitruunamehun, oliviöljyn, punasipulin, persiljan, fetan ja mausteiden kanssa. Tämän päälle kasataan kurkkua, tomaattia, oliiveja ja paahdettuja pinjansiemeniä.

Arkieväät

Varrasmarinadi

23.05.2011, neisseria

Grillikaudella kokeilemisen arvoinen marinadi 😀 2rkl oliiviöljyä 1prk oliivitapenadia pari oksaa tuoretta oreganoa pari oksaa tuoretta rosmariinia chilirouhetta tai tuoretta hakattuna 2 valkosipulin kynttä pippuria hitunen suolaa (laita varovasti, sitä on jo paljon tapenadessa) sitruunan kuorta kahden sitruunan mehu

Arkieväät

Broilerivartaat ja suolapähkinädippi

23.05.2011, neisseria

Laitetaas tää tänne, kun hävisi facebookin resepteistä. Eli tosi hyvää ja helppoa! Marinadi broilerille: 1dl (inkivääri)olutta 1dl soijakastiketta 1tl inkivääriä (käytän itse tuoretta peukalon kokoisen palan) pippuria 2 valkosipulin kynttä Laita ainekset sekaisin ja leikkaa broilerin fileet pitkittäissuunnassa reilun sormen paksuiseksi ja anna marinoitua.  Laita lihat pituussuunnassa varrastikkuun. Paista uunissa 200 astetta n.10 min. Dippi: …

Arkieväät

Savuporokeitto

25.04.2011, neisseria

1l vettä 2 kasvisliemikuutiota 2 pakettia voimakas koskenlaskijasulatejuustoa 2dl ruokakermaa 150g savuporoa koristeeksi persiljaa – Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutiot – Paloittele koskenlaskijasulatejuusto pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon ja anna sulaa (Kannattaa sekottaa koko ajan ku juusto sulaa, muuten palaa helposti pohjaan) – Keitä lientä hetki kokoon ja lisää hienonnettu savuporo – Valmiin keiton pinnalle hienonnettua …