1 valkosipuli(noin 12 kynttä) 2 ½ dl maitoa 25g hiivaa 1 tl suolaa 5-6 dl hiivaleipä-tai vehnäjauhoja 2 rkl öljyä karkeaa (meri)suolaa Irrota valkosipulinkynnet toisistaan ja keitä kuorineen vedessä noin 1 minuutti. Valuta ja kuori. Mittaa maito kattilaan,lisää kuoritut kynnet ja hauduta maidossa miedolla lämmöllä pehmeiksi 10-15 minuuttia. Soseuta sauvasekottimella tai tehosekoittimessa. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. …
-7.5 dl huoneen lämpöistä vettä -25-30g hiivaa (kokeilin kerran kuivahiivaa ja tulos oli huomattavasti huonompi kuin tuorehiivalla) – 1,5 rkl suolaa – 1,5dl ruisjauhoja -1,5 dl kokojyväjauhoja – 12 dl vehnäjauhoja – kourallinen pellavansiemeniä -Tee aineksista taikina, älä vaivaa, sekoita isolla lusikalla -Anna kohota 2h, poista ilmat ja laita jääkaappiin yöksi -Tee aamulla sämpylöitä kahdella …