Formula 1 VPN-Suomi

Luokka: Herkut

Herkut

Sitruunainen jäädyke

27.07.2011, neisseria

Testasin tätä vietnamilaisen ruuan kurssilla ja oli aivan älyttömän hyvää 🙂 1 dl vettä 1 dl sokeria 2 1/4 dl appelsiinin mehua tuoreista appelsiineista 3 sitruunan mehu 1/2 dl sitruslikööriä 2 valkuaista 3/4  dl sokeria Keitä vesi ja sokeri liemeksi ja jäädytä (ohjeessa siis kahdessa osassa laitetaan sokeria ja tässä siis on ohjeen alun vesi …

Herkut

Suklaiset muffinssit

22.05.2011, neisseria

200g margariinia 2,5dl sokeria 3 kananmunaa 0,5dl maitoa 3, 3/4dl vehnäjauhoja 3rkl tummaa kaakaojauhetta 1tl leivinjauhetta 1tl vaniljasokeria 200g tummaa suklaata rouhittuna (voi toki käyttää maitosuklaatakin) Vaahdota margariini ja sokeri Lisää munat joukkoon yksitellen Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään erillisisessä astiassa Lisää vaahdotetun margariinin+sokerin joukkoon vuorotellen maito ja siivilän läpi jauho-seos. (Sekoita varovasti, …

Herkut

Marjasorbetti

25.04.2011, neisseria

400g mansikoita 200g mustikoita 2 valkuaista 1,5 dl tomusokeria 2-3 rkl likööriä – Jäiset marjat vedetään sauvasekoittimella soseeksi – Sekaan laitetaan valkuaiset, likööri ja tomusokeri ja sekoitetaan tasaiseksi massaksi. – Koko setti pakkaseen. Esim. taikinakulho on oikein hyvä. – Sosetta sekoitellaan n. puolen tunnin välein 2-3 kertaa. Sorbetti säilyy n. viikon ajan hyvänä pakkasessa. Muutkin …

Herkut

Rouhea omenapiirakka

25.04.2011, neisseria

Ei mikään sievä pikkukakku vaan reilu ja reipas maalainen 😀 Taikina: -150g voita -2rkl sokeria -4dl vehnäjauhoja -pari rkl vettä Sekoita ainekset, älä vaivaa liikaa! Täyte: -omenalohkoja -0,5 purkillista aprikoosimarmeladia -kanelia -sokeria -voinokareita Lättää taikina normaalikokoselle piirakkavuualle ja levitä. Heitä omenalohkot sekasin päälle ja lättää sinne tänne ruokalusikallinen aprikoosimarmeldia. Mausteiden laiton jälkeen heittele sinne tänne …

Herkut

Valkosuklaakakku

25.04.2011, neisseria

Pohja: 80g voita/margariinia 200g/ paketillinen Minttu Dominoja Täyte: 300g tuorejuustoa 3 kananmunaa 2 dl sokeria 2 levyä pandan valkosuklaata 2 tl vaniljasokeria 6 liivatelehteä 3 dl kuohukermaa Maraboun minttusuklaata/Mariannerouhetta Suklaa ekana sulamaan kuumaan vesihauteeseen-> pieniksi muruiksi niin sulaa nopeammin.Murustellaan keksit ja sekotetaan sula rasva siihen. Painellaan seos kakkuvuokaan( irtopohjalliset parhaimpia), jossa pohjalla leivinpaperi. Liivatelehdet laitetaan …