-7.5 dl huoneen lämpöistä vettä
-25-30g hiivaa (kokeilin kerran kuivahiivaa ja tulos oli huomattavasti huonompi kuin tuorehiivalla)
– 1,5 rkl suolaa
– 1,5dl ruisjauhoja
-1,5 dl kokojyväjauhoja
– 12 dl vehnäjauhoja
– kourallinen pellavansiemeniä
-Tee aineksista taikina, älä vaivaa, sekoita isolla lusikalla
-Anna kohota 2h, poista ilmat ja laita jääkaappiin yöksi
-Tee aamulla sämpylöitä kahdella lusikalla (taikina on niin löysää, ettei sitä voi leipoa, joten sen takia tehdään lusikalla niin, että toisella otetaan taikinaa kulhosta ja toisella autetaan se taikina pellille möykyksi.)
-Ripottele jauhoja sämpylöiden päälle ja leikkaa risti saksilla sämpylän pinnalle
-Paista 230 astessa n. 30min
-Älä peitä liinalla, muuten kuori pehmenee!