Formula 1 VPN-Suomi

Arkieväät

Punajuuri-jauhelihakeitto

21.04.2012, neisseria

4 annosta

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 300g jauhelihaa
  • 1/4 tl pippuria
  • 500g Pirkka punajuuri-perunasosetta
  • 5dl vettä
  • 1 liha- tai kanaliemikuutio
  • 1 pussi (250g) kasvissuikaleita
  • 1 purkki kookosmaitoa (165ml)
  • pinnalle persiljaa ja paksua jogurttia (esim turkkilainen tai bulgarian jogurtti)

Ruskista jauheliha kattilan pohjassa. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli  ja mausteet paistumaan hetkeksi. Lisää punajuurisose, vesi ja liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kasvissuikaleet ja keitä 5 minuuttia. Kaada kookosmaito keittoon ja kuumenna keitto vielä kerran.

Tarjoa persiljasilpun ja jogurttisilmän kanssa.

”Olen innostunut kovasti viime aikoina punajuuresta. Hamstratessani punajuurireseptejä oli tämä ylivoimaisesti paras. Ehkä vaikeinta koko reseptissä oli punajuuri-perunasoseen metsästys Citymarketista. Voisi kuvitella että sitä säilytettäisiin pakastealtaassa tai kenties valmisruokien joukossa, mutta yllätykseni oli suuri kun löysin edellä mainitun tuotteen kasvisosastolta porkkanoiden vierestä! Vaikka keiton ulkonäkö ei ole silmiä hivelevä, on maku sitäkin parempi. Varsinkin jogurttisilmän kanssa, se kuuluu keittoon ehdottomasti.”


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *