Testasin tätä vietnamilaisen ruuan kurssilla ja oli aivan älyttömän hyvää 🙂
1 dl vettä
1 dl sokeria
2 1/4 dl appelsiinin mehua tuoreista appelsiineista
3 sitruunan mehu
1/2 dl sitruslikööriä
2 valkuaista
3/4 dl sokeria
Keitä vesi ja sokeri liemeksi ja jäädytä (ohjeessa siis kahdessa osassa laitetaan sokeria ja tässä siis on ohjeen alun vesi ja sokeri).
Lisää kylmä appelsiinimehu ja siivilöity sitruunamehu. Kaada seos laakealle tarjoiluvadille ja jäähdytä pakkasessa sohjoiseksi. Käy välillä sekoittamassa seosta jotta saat siitä sohjoa.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen sokeri, mehusohjo ja likööri. Vatkaa nopeasti sähkövatkaimella tai puuhaarukalla. Pakasta uudelleen 1-2 tuntia.
Tarjoa esim. tuoreen ananasviipaleiden kanssa.